3 Haziran 2012 Pazar

Gotik Pamuk Naif Pamuk'a Karşı!



Sinemada yıllar sonra bir Pamuk Prenses fırtınası esiyor ki sormayın. Önce Jullia Roberts’lı ''Pamuk Prenses'in Maceraları'', şimdi de Charlize Theron ve Kristen Stewart'lı ''Pamuk Prenses ve Avcı''. İşte biri naif diğeri gotik iki prenses üzerinde bir Pamuk Prenses kıyaslaması.

Masal yazarı Grimm Kardeşler'in unutulmaz masalı Pamuk Prenses adeta 2012'nin yıldızı. Beyaz perdede ve beyaz camda prenses, cadı, cüceler çekişmesi hızla sürüyor.
Bu çekişme moda dünyasını da kısa sürede ele geçirdi. Alexander McQueen ve Miu Miu gibi markalar filmlerdeki karakterlerden ilham aldı. Prenses'in beyaz teni ve kırmızı dudakları, ''Bir Geyşa'nın Anıları'' nın ardından yeniden pudra ve kırmızı ruj modasını yarattı.

Aslında beyaz perde deki iki Pamuk Prenses filmi de aynı hikayeyi farklı şekilde anlatıyor. Bu anlatım izleyici kitlelerini de değiştiriyor. İki ay önce vizyona giren ''Pamuk Prenses'in Maceraları'' bizi bildiğimiz renkli masal dünyasına götürüyor. Ve bol bol güldürüyor. Tarsem Sinngh'in yönettiği filmde cadıyı Julia Roberts, Pamuk Prensesi Lily Collins oynuyor.

Kabarık Kostümleri Unutun

Bu hafta vizyona giren ''Pamuk Prenses ve Avcı'' da ise alıştığımız masal dünyasını unutmanız lazım. Artık karşınızda aksiyon yüklü bir macera var. Yani Pamuk Prenses de zamana ayak uyduruyor. Karakterler ''Yüzüklerin Efendisi''nin mistik dünyasından fırlamış gibi. Kabarık etekler ve toz pembe bir dünya yok. Kostümleri daha karanlık, makyajlar gotik. Pamuk Prenses ise tam bir savaşçı.

Oyuncu kadrosu da daha iddialı. Cadı rolünde Charlize Theron, Pamuk Prenses rolünde ''Alacakaranlık''ın yıldızı Kristen Stewart, Avcı karakterinde ''Thor'' filminde tanıdığımız Chris Hemsworth var.

Filmin kostümleri Türkiye’den de izler taşıyor. Çünkü Oscar ödüllü baştasarımcı Colleen Atwood filmin kostümleri için Türkiye'ye gelip kumaşları bizzat kendisi seçmiş, Atwood, İstanbul'dan esinlendiğini de dile getiriyor, ''Birkaç gün boyunca kumaş ve kumaş parçaları aldım. Bu süreç, filmin görüntüsünü oluşturmama çok yardımcı oldu. Satın aldığım her parçayı bir şekilde kullandım, çok ilham verici oldu. Doğal liflerle çok güzel örgü yünleri buldum.''

Charlize Theron “Bu masalda potansiyel var.”

Charlize : Çok ikonlaşmış bir konuda muhteşem bir potansiyel gördüm. Hepimiz bu hikayeyi gayet iyi biliyoruz ama esas soru ''Pekala, bu hikayeyle daha nasıl oynayabiliriz'' oluyor. Sadece insan olan iki kadını, onlara büyülü bir yön vererek gerçekliğe yerleştirmek istedik...

Chris Hemsworth “Epik bir çalışma oldu.”

Chris : Bence masallar yeniden ilgi odağı oldu.Bunun nedeni insanlara çok tanıdık gelmesi. Bu öyküler o kadar uzun süre hayatta kaldıklarına göre keyif alınacak bir yönleri var. Bu film, çizgi filmlerden bildiğimiz ''Pamuk Prenses'' in hikayesinden ziyade, Grimm Kardeşler’in masalı anlatış şeklini daha çok andırıyor. ''Pamuk Prenses ve Avcı'' her açıdan epik bir çalışma oldu. Konu açısından sadece siyah ve beyaz yoktu. Kraliçe'nin bile yaptığı şeyler için kendine özel nedenleri var. Sadece kötü olmak için kötü değil. Pamuk Prenses de içinde kendi çatışmalar yaşıyor. Canlandırdığım ''Avcı'' karakteri de dünyadan ümidini kesmiş ve kaybolmuş bir ruh fakat Pamuk Prenses'te bir ışık görüyor. Pamuk Prenses de onda bir ışık görüyor fakat birden bire Avcı, her şeyi bir yana bırakıp tekrar kim olduğunu düşünmek zorunda kalıyor.
 
(Haber tarafımızca yazılmıştır ve linksiz alınması yasaktır!) 
 
Kaynak : Hürriyet-Pazar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder