10 Haziran 2012 Pazar

Savaşçı Bir Pamuk Prenses!

Pamuk prenses, yorumdan yoruma, ülkeden ülkeye hayli değişiklik geçirmiş bir kahraman. Snow White And The Hunstman / Pamuk Prenses Ve Avcı da bize bugüne dek görülmemiş bir portre çiziyor.

Pamuk Prenses’i daha çok Walt Disney animasyonuyla hatırlarız.Oysa Pamuk Prenses neredeyse 500 yıldır gezegenimizin konuğu. İlk kez Grimm Kardeşler’in 19. yy başında toplayıp yayınladıkları Avrupa halk masallarından biri olarak basılsa da, aslında 16. yüzyıldan kaldığı sanılıyor. Özgün adıyla Schneewittchen, bazı yönleriyle Disney versiyonundan farklı. Benzer başka masallar da var: İtalya’da Bela Venezia ve Genç Köle, Yunanistan’da Myrsina ve İskoçlar’ın Altın-Ağaç ve Gümüş-Ağaç masalları. Ancak bunlarda cüceler genellikle Pamuk Prenses’in güzelliğini görene kadar çalan çırpan, öldüren yaratıklar olarak gösterilmiş.

Snow White And The Hunstman / Pamuk Prenses Ve Avcı ise bize prensesi savaşçı bir genç kız olarak sunuyor. Kötü Kraliçe’nin onu öldürsün diye yolladığı avcı sadece genç kızın hayatını kurtarmakla kalmamış, ona savaşmayı da öğretmiş. Belki de yapımcılar, 140 milyon dolar hasılatı yeterli bulunmayan diğer Pamuk Prenses filmi Mirror Mirror / Pamuk Prensesin Maceraları’ndan ders alarak bu filme genç erkek seyircileri de çekmeye çalışmıştır. Avcı için, Thor ve The Avengers / Yenilmezler’de İskandinav mitolojisinin güçlü tanrısını oynayan Chris Hemsworth’ün seçilmesi bu tahmini destekliyor. Öte yandan, Prenses’i oynayan Kristen Stewart ise Twilight / Alacakaranlık hayranlarını bu filme çekebilir.
Ortaçağ’da acımasız Kraliçe Ravenna (Charlize Theron) fethettiği Avrupa krallıklarına İngiltere’yi de katmak ister. Ama üvey kızı olan Prenses (Kristen Stewart) hem krallığın varisidir hem de kan kırmızısı dudakları, gece siyahı saçları ve kar gibi beyaz teniyle ondan güzeldir. Duvardaki Sihirli Ayna’sı (Christopher Obi) ona, prensesi öldürüp kalbini yiyerek ölümsüz olmasını önerir. Prenses Karanlık Orman’a kaçmıştır ama Kraliçe onu öldürsün diye Avcı Eric’le (Chris Hemsworth) anlaşır. Eric ise kıza acır ve savaşmayı öğretir. Pamuk Prenses sekiz cücenin, İngiltere şövalyelerinin ve çocukluk aşkı Prens William’ın (Sam Claflin) yardımıyla, cadı üveyannesini yok etme savaşına girişir. Cüceleri oynayanlar arasında Ian Mcshane, Bob Hoskins ve Ray Winstone da var.

Derginin Taraması

CNBC-e FİLM Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder